Friday, October 22, 2010

ade ke yang nak tahu..

pertama-tamanya..mekasih ya pada skandal ku dan ngak (name manje dari cik finger)
sebab sudi mengetag aku untuk mengorek segala kelemahan aku ini selama hidup di bumi ALLAH...

tag dia ni kena bagi 25 fakta mengenai tuan belog sememeh ini..:::

dengan ini membuka sejarah menonjolkan perangai:)

1,ramai cakap aku muka bengis dan macam ahli pegawai penjara kalo xkenal..

2.penakut dengan makhluk halus padahal bukan pernah tengok pun=_=”

3.sangat tak suka pada maths..kalau buat soalan kira-kira walau guna kalkulator jugak boleh pengsan 5 hari..zzz

4.suka buat lawak bodoh sampai sakitkan hati orang...lepas tu baru gelabah nak mintak maaf...

5.bepengalaman menjadi anak bongsu selama 15 tahun..

6.boleh berlawak jenaka bodoh ngan aku sebab aku tahan bahan..(pembahan tegar )

7.ramai cakap aku manja..memang pun..muka jahat tapi dalam hati ade taman permainan derr..

8.aku mudah mesra ngan orang..mudah sayang orang..susah nak benci orang..tapi kalau benci..siap!

9.mudah sensitif bile orang care pasal aku.mula tacing-tacing tak hengat..padahal orang tanya dah makan ke?aku boleh nangis..*tipu

10.mengaku skuter yang akak aku bayar bulan-bulan tu adelah hak aku..

11.selalu cakap nak diet nak diet tapi sampai sekarang kembung2, sampai mak aku pun dah bagi ayat “bersyukurlah apa yang ada”

12.seorang otai dalam arena kemalasan tanah air.

13.gila dengan baby sangat-sangat sampai berangan nak anak seramai yang boleh.

14.belum jumpa bakal suami dan kalau boleh nak lelaki yang ade blog dan pandai main gitar*ohh..luahan tulus dari hati..wakakak

15.BOROS BOROS ROBOS ROBOS

16.rimas kalau kuku panjang hatta 0.01 inci..

17.aku layan lagu rock 90 an serta lagu seperti new boyz,boboy n spin sebagai sampingan.

18.penah keje jaga tandas mase pas SPM.

19.pernah kene hina sebab jaga tandas yang busuk..

20.alergik dengan buku ilmiah..kalau bukak buku automatik mata aku tutup.

21.dulu gila nak jadi cikgu..sekarang gila nak jadi suri rumah sepenuh masa.

22.tak pernah ada niat nak lari dari rumah,

23.tido,gelak,makan..adelah kehidupan aku sehari-hari

24,tidak alert dengan isu semasa malah tidak berilmiah langsung.

25.ohhh...lupa..aku nak DSLR kurang 5 tahun dari sekarang!!sila belanja;)


fuhh...fuhh..larat ke nak membaca korang?

erkk..sapela kannn nak masuk blog yang tuan dia x berblogwalking pun?sobsob..

*lepas wat kene tag 25 orang...jadi aku sarankan 25 pengomen pertama sila-silalah jawap tag ini..:))(erkk sampai ke 25 komen untuk entry aku)keh2

23 comments :

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

ada ke muka comel kat bengis
berkali kali ..tak rasa gerun pun

soffea said...

hehe. suke point no 21. skrg takmo jadi cikgu dh ke? nak jadi suri rumah sepenuh mase ye? nak jugakkk.. hehe.

Cik Jari said...

echah dh makan???

erk...alalalla,jgnla nangeh lak..heeeee:)

MiMiEy :) said...

akak otak gila2.
hahahaha.
suri rumah? nak join :)

platipus said...

kau tak suka maths??bak bagi aku buat..

anak bongsu 15 tahun??dpt adik pulak ke lpas tu?jauh nya jarak

nak lelaki ada blog?sebab?

FyZa said...

no3 ngan 15 sama ngan fyza..kuikui..;p

Tomato Gurl's Life said...

bengis??muka comel+manje la..hahah..
thanks sudi buat tag skandalku :)

echah mashuri said...

brutal~belum tengok ak face to face..aku tarik muncung mmg kalah taiko ohh...haha

sis soffea~hehe...memang betul2 nak jadi cikgu!skrg pun ttp nak..
jumlah kite mnjd surirumah scra berjemmaah:P

cik jari~ohh..tacing2.xhengat..kui9

mimiey~~haha..akk ase mimiey pun same je otk gila2..u rock dik..keh3
jum2 jd surirumah..

echah mashuri said...

tipus~gila aku xsuka ! math n addmath mmg musuh aku!heeee...
yup2...ak dapat adik bile dh besor panjg hah!heee
aku suka laki yang berbelog..sebab?sebab suka lah..:))

fyza~haha..boros2..robos2..say no to MATh:PP

cik tom~hehe..aritu cik tom ckp muke ecah gedik:(haha
welkam sis..:))

Along Tapa said...

aku punyala tunggu bila nak smpai 25..tak smpai2 lak..haha....takpe..aku dah kena tag dgn budak rongak...alang-alang masuk skali nama ko la nnt...

Gorengbaek - Aku nak tengok benda lain gak wei...+Announcement

Hangit habis dah - Hidup balik!!

Along Tapa said...

lupa...point no 14 tu aku dah penuhi...hahaha...

Gorengbaek - Aku nak tengok benda lain gak wei...+Announcement

Hangit habis dah - Hidup balik!!

maCy said...

musim tag bermula semula kah~ huhu

nas said...

hahaha.. ko nie sememeh ker? mst kuat nangis nih :P
errkkk..aku suke math and then aku pon layan lagu2 90 an rock..jiwang weyhhh

latest entri:

pengertian sebenar seksi

nulhazwany abdul malik said...

haha interesting character kot..

^^ like la ! hee

echah mashuri said...

long~haha.....ye2 la tuh xsampai..ak tgk komen juta2 oh..
mak aihh..blog dah ade..gitar pun dh pndai main..tp persoalanya..hati la..ko an xmain cinta2..hahaah

maCy~mungkin..hehe...xpelah..sonok jugak jawap tag neh..sbb xde soalan math..heeee

nas~stndrd pmpuan suka nangis..heeeheh..
sbb tu la anda bakal jadi akauntan,..maka saya yang xreti math ni bakal jadi librarian..hek9
lagu rock mmg masuk jiwa..keh2

echah mashuri said...

hazwany~like u toooo!heeee

mR.sYaH said...

kenapa aku rasa mcm ada byk persamaan dgn kau yerk??

lalalalalla..

mR.sYaH said...

tapi aku minat giler3 math..

M a W a D D a H said...

nak jadi suri rumah sepenuh masa ea...tak lama la tue..hehe

Anonymous said...

syah~laki mmg terer math la...hik2
ape yg same nya kite ni?


adah~hek2...sonok2.kan sis...xpyh keje..jaga suami n anak2 je:P

ecah

d_tieah said...

Aku belum lg sempat jwb tag dr cik Tom ni..
Haha..

echah mashuri said...

tieah~selamat berbuat tag yeee !!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

kenapa aku keblogni lagi bukankah sudah baca