Wednesday, August 25, 2010

khas untuk BILA TINTA BERBICARA

dengan ini!mengisytiharkan...tarikh permulaan raya...ehehe...
x..x..nak join asyraf hamasaki owner blog BILA CINTA BERBICARA..opss BILA TINTA BERBICARA..
kenapa?sebab saya mahu kad raya eksklusif dari beliau...kui..kui..

selalu aje dapat kad raya dari kawan2 cikgu cikgi ..
ade kawan dalam kad raya dia bagi echah..
dia tanya baju raya ade berapa helai?
ku dengan bangganya tulis huruf besar untuk balasan kad raya tersebut

3 HELAI..dan lihatlah apa yang terjadi...moga ini akan menjadi pedoman pada kawan2..jangan la riak macam echah!

dan...izinkan diri ini mengenang kenangan raya,kenangan silam,..

*sile baca dengan kunun2 background lagu musafir di aidilfitiri..hee

pada malam raya...
setelah dihitung2 bilangan baju raya...ade 3pasang sumenya...
wlaupun mase tu xg ambik lagi umh tukang jahit
masa tu rasa bahagia sangat..
macam benar2 feel raya tu ada..
mula rasa macam harus anggun di pagi raya esoknya..
terbayang ditubir mata pasti indahnya saat itu...ehehe..

namun..pada pagi syawal nan indah...
baju raya yang di idam2 kan mahu dipakai dan digayakan..
dengan perasaan penuh hepi sambil menyanyi lagu mintak mak kuih sepotong..
tengok2 je baju tu tangan dia singkat or lebih spesifik lagi senteng!!!!!

dunia dirasakan gelap gulita..
tiada bahagia...sepi...
serius raya tu aku xkeluar bilik pun...pakai baju tshirt dan suar track,
bungkus diri dalam selimut sambil menangis penuh perasaan...
rasa diri macam pelakon fauziah nawi menunggu rosyam nor balik raya..
tapi xbalik2..hampa!hampa!hampeh!!!

dan..dana kutipan duit raya aku meningkat..kerana bila orang datang umah kirimkan duit rya untuk aku yang kesedihan dalam bilik berkunci sambil ditemani sebalang besar biskut dahlia..

dan...itu kali terakhir aku tempah baju raya disitu sebab aku tak mahu lagi derita di pagi raya..sob..sob..sob:(





31 comments :

nas said...

erk...da nak raye dah? hehehehe
maak aii..ko ader 3 pasang baju raye! aku nie ader 1 jerk..tue pon yang taun lepas..huhu :(

soffea said...

ala.. siannye.. baju raye die.. harap2 raye kali nie tak mcm tu la.. hehe.

echah mashuri said...

nash~harusla pompuan..ehhehe..laki xpe dia cool jer..
kteorang mane nak pkai buat g smyg raya..nk pakai untk g umh kwn2,nk pkai utk makan lemang...kene sesuai..heheheehe

soffea~thn ni blm tmpah lagi baju raya...ehehehhe...

Asyraf Hamasaki said...

Nice Sharing heheh
teirngat lagi ada yang tanya pasal kuih la baju la mercun la kampung la kan :-)

Btw
Terima kasih kerana sudi menyertai ;-)
Penyertaan di terima
Kod peserta adalah 006
sila hantarkan alamat rumah * utk penghantaran kad raya *
di Email adress
asyrafhamasaki@gmail.com

mR.sYaH said...

sampai mcm tu sekali echah.. aku tahu org perempuan pentingkan gaya, mutu dan keunggulan.. aku xkisah sgt baju raya ni.. asal leh pki sudah.. pas smayang terus tukar pki t-shirt..

hentakbelipat said...

kehkekeh...senteng ok la tu..fesen masa kini katenye

d_tieah said...

Echah,
Baru sebaris ayat ko aku dah menitis air mata..
Di pertengahan plak, basah laptop aku, takut gak pasni kena kejutan elektrik..
Huhu..
Bila dah habis tu, xde airmata yang kuar, kering sgt..
Haha..
Touching tak..

(Mode:mencarut)

Tomato Gurl's Life said...

adeh sedihnnya echah...lain kali test dulu...tahun ni berapa pasang??

syahira ariff said...

saman jer tukang jahit tu!
hahaha
spoile mood raya kalau camni
mintak jauh

Mario said...

perghhh...berjaya jgk ko dpt kad raya dari dia ek...tahniah lerr

btw...ni citer benar ke weh... sianla ko...ekkeke

NICK IRFAN said...

eh! awk join contest ke?

echah mashuri said...

asy~ehehe..okeh2...nnti echah emailkan


syah~haah...time tu dak2 ag...form 1 ke form 2..ak xingt..

hntk berlipat~kalo kurung kedah 2 bileh jugek pkai..ehhehe

tieah~aahahah...ko buat prangai gini time2 pose eh..saje nk bg rase feel sedih3...hehe

echah mashuri said...

cik tom~hehe..sedih mase tu..tp skrg kalo ingt mcm klakor aje..haha

syahira~hahahh...ak xbertegur gak gn tukang jhit tu dulu...skrg da lupe dh..ehheh

rio~betul la!xder yg betul melainkan btul2 blako..

irfan~eheheh...yup..saje2 nk memeriahkan bln pose:)

MiMiEy :) said...

siannye akk..
mimie dulu pernah baju raya berlubang coz seterika panas sangat.
hahaha..

Zaer!! said...

Hahahaha..betol ke ni echah! spoile tol la kalau nk raya macam ni..hehe.sian2..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

buat aku terkenang

Hamzah Ian said...

dah lame aku tak dpt duit raye.. sob2..

fiezah91 said...

erkkkkk.. kesian nya..

iqbalsyarie said...

Another 2 weeks b4 raya~!!!mahu usaha lebih giat lagi!!hehehe

Cerita terbaru di blog:"saya nak kawin dan ada anak"

suri said...

byknyer bju raya heee

maCy said...

eh eh dah ada mood raya..hihi

Yua Zawa said...

haha nakal la echah.
cepatnya mood raya da smpai. make sure bju thn ni x senteng erk.

M a W a D D a H said...

memang sedih kalu baju raya idaman jadi rosak..adehh...bukan senang nak beli kain..tul tak..

sabar ye echah..senyum2 sll...:)

saya_arief said...

contest kah ni..
all the best ya.

Cik Jari said...

cerita fauziah nawi n rosyam tuh sedey sangat kan???ta ingat tajuk tapi sedeyyyyy....

heheeh,sian dia ta dapat nk melaram ngan baju raya...

selamat ari raya...

Hamzah Ian said...

echah.. bile update?? hahaha

echah mashuri said...

mimiey~haha...berlubang?tp da smpt pkai x?ehehe

zaer~btol la!huhuh..
kalau terkenang mmg sadis ohhh

fiezah~ahhaha....xpe2..nk wt cmne

echah mashuri said...

iqbal~hehe...xsbr nk raye!

suri~hehe....raya sekali sthun sis

macy~hehe...jum2..da boleh dgr laqgu raya

echah mashuri said...

yua~haha,,,konfirm dah x..mak dh tkut oh sy buat prangai lagi..ekekke

adah~tu la!!geram2...tp xpelah....kenangan tu yang buat kite senyum:)

arief~hehe....thnks:)

echah mashuri said...

cik jari~ye2 mmg sedih..tp xingt la tjuk dia..ehehhee


hamzah~jarang update...ak xfofular cm ko..ehhehe

sumpit said...

Tahun ni dapat duit raya lagi ker agaknyer...

kisah kad raya