Tuesday, August 24, 2010

echah dan mashuri

nie edit utk header baru..hehe...itu echah itu mashuri:)

"huiii....mashuri!bangun2..langkawi dah kena sumpah doh tu"
alaaa...kak husna ni!aku bangun jer dah sebut2 nama mak..
ni rindu nie...
bila bangun jer mula rasa sedih..mula feel macam esok nak raya dan aku jauh di perantauan..
mula rasa macam diri berada di oversea dan xde duit nak naik flight..
biarpun pada hakikatnya kuar dari negeri pun tak lepas ni..
kononye nak sambung degree kat shah alam...kirim salam jela...
kat sini pom tergedik-gedik nak balik..
kalau aku tak balik..mulala kawan2 seperjuangan rojer aku lupe daratan..
duk kelantan...belaja kelantan...kahwin orang kelantan..heee..
tak...tak...yang last tu tambah2 aji no moto jer...saya bukan bini orang lagi..kui9

padahal pada hakikatnya kalau aku balik pun mak aku sentiasa ambil barang kat golok..
jarang ada umah...yela..nak menangung kami adik beradik..abah pun dah setahun meninggal..
mak jelah yang aku ade nak berkongsi kasih...*ayt sedih x?heee...

aku rindu sama mak....aku rindu nak tengok mak gelak2 sambil tutup mulut..
rindu nak urut2 kaki mok...ceh...rindu keee?selalunye aku yang malas nak mengurut2 ni..huaa
aku rindu bila mak balik..mak bercerita pasal ade orang admire dia..
walau sedikit cemburu bile mendengarnya...adoi..mak!ini dah lebih...anak mok ni tetap xlakuuu..
asyik mak je yang laku...uwaaaT__T

aku ingat lagi..adik aku ika...baru 5thn..tp sporting gile bab2 nak dapat abah baru..
siap cakap macam ni"mok,kalau mok nak nikoh mok nikohla..tak payah fikir pasal adik..adik tak pe boleh duduk gan mama(mak sedara aku)..
cehh..mulut macam orang besor2!

mok!nanti minggu depan orang balik..
mok jaga diri elok2...
kalau orang nak dapat abah baru jangan lupa call orang..hee
pastu jangan lupa makan ubat tu...nanti mula pening2..
perasan caring disitu...


25 comments :

Tomato Gurl's Life said...

wow sweetnye echah..tiba2 rindu mak jugak..walaupun duk satu rumah...miahaha...

Hamzah Ian said...

bereh.. kate mok kepade echah

NICK IRFAN said...

sdih plak bca entry awk ni? hmm.. eh! have a nice day ye! :)

mR.sYaH said...

echah kuat!

keep it up k!
:D

mR.sYaH said...

echah kuat!

keep it up k!
:D

hentakbelipat said...

terus aku nk pi call mak aku..peh..wekend ni kena balik jugak satu kali

¶A.K.I¶ said...

ko ni...
lek ler...
aku da 4 bulan tak blk~~
sbb ak swo mak ak duk KL~
heee...
oshh!! syg sy mak!!

Rina (◕‿◕)✿ said...

hehe..bgs echah ni..kdg2 org xleh terima ayah baru..
tp knela pk, mesti kne sumone jg mak kte kan..

papepon
rina pong sayang mak rina!!

d_tieah said...

Wah..
Siap bagi green light kat mok ye echah..
Huhu..

Aliesya♥Amani said...

owh...mashuri tue mok kamu la yea???

HaNTwO said...

tabik springggg la...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

emak yang baik..cam tu lah

echah mashuri said...

cik tom~haha..ade lak rndu dk dekat2 dah?hehe

hamzah~bereh boh!huhu

irfan~eheh...mggu lepas dh balik sbnrnye.heeee

syah~kdg2 xkuat jugek...kui9

echah mashuri said...

hentakberlipat~miahahaa...btol2..hjung mnggu wjib balik!

aki~ko yela rilek2...dlm hati mst ngis2 nk balik an?heee

rina~btol tu...kalo nnti da ade life sndiri mak mcmne lak..nak2 plak kite neh pompaun..mst ikut laki..hee

d_tieah~heheh..ok j asal ayh baru boleh bg duit poket..hahah

DuniakuAbstrak said...

aku nk tumpang sekaki rndu mak ko bleh tak? haha

bila jauh d rndu bila dekat buat taktau..

jgn begitu

rindu2 la slalu

biarpun dekat atau pun jauh

(^_^)

echah mashuri said...

aliesya~ye2..huhuhu

hantow~huhuh...tabik vibrate!kui9

brutal solo~sume mak baik..heeeee

nur aisya humaira said...

echah,duk mne??
study klate???
dkt laa ngan mok dop...hehe
blh blk sokmo key..
bagusnye adk,surh mok cri abah bru...hehe

echah mashuri said...

duk rantau panjang..stdy machang je ni ha..hehe

adik mmg gedik nak abh baru.kui9

nas said...

ah..bagus2..siap letak gambar mak lagi..
owh..abah kamu da meninggal..al-Fatihah buatnya..

echah mashuri said...

tq sudi sedekahkan al-fatihah:)
hehe...mstlaletak..sumber ispirasi..huaaa

Amni said...

memang keturunan mahsuri ke?

MiMiEy :) said...

rindu mak erk?
nanti balik akk pluk ar mak akk lama2..
hehehe

Cik Ubi said...

mahsuri kelate nih..ho2..

baguih betol adik demo,..mesti dpt pndidikan awal hok superb neh..:)

Mario said...

hehe...tak baik jeles ngan mak tau...ekeke

errr...echah mmg sporting ek...bagus2

fiezah91 said...

erkkk.. kasi mak dia lampu ijau la..haha..