Monday, August 23, 2010

benda yg sering ak nak lupa

heart from google:)aku sering cakap dalam hati...kalau ada cerita2 yang geram2 kalauuu boleh xmahu tulis dalam blog..
sebab bile aku tulis..
bila aku baca balik nanti aku akan ingat balik..
nanti aku akan sedih balik..nanti hati aku akan sakit balik..
mungkin aku xbaca sekarang..tapi bile aku nak mengenang nanti aku akn bukak balik..
balik-balik aku jugak yang tunggang terbalik!
sebab aku...suka forgive tp tak boleh forget..tu kelemahan aku...
sebab aku suka kenangan manis..aku suka ingat benda yang boleh buat aku tergelak balik..
aku benci rasa sakit hati..rasa menyampah melihat dia..rase macam dah xboleh nak layan dia baikkk macam dulu lagi...ya!aku memang jahat...
itu aku pasti..tapi bile dah tak tahan macam ni..boleh lagi ke aku simpan?

ini bukan entry kekasih..tidak!
tapi seorang kawan yang aku rasa dah nak memusnahkan persahabatan akrab aku..
ya!kami pernah menangis kerana dia..
entahla....aku xtahu nak cakap apa..
setiap kali tengok status fb dia mcam dah nk mengutuk kiteorang...
mungkin dia ingat kami bodoh..
ya..kami mmg buat bodoh...
mungkin beruk monopous tu ditujukan kepada kami..
mungkin jugak tidak...
tapi bila orang lain perasan...adekah itu bukan lagi ditujukan kepada kami?

aku tak tahulah!macam mana lagi aku nak buat baik..
sedangkan aku sudah xtahan lagi?
aku rasa aku xrugi ape2 pun kalau dia nak benci aku..

tapi knapa dia tetap nak buat baik bile dpn2...

dia ingt aku bodoh?mungkin sbb aku selalu baut xtahu kot..

kalau suka janganla buat 1 statemnt yg boleh melukakan org..
n kalau xsuka...will u leave?



22 comments :

PUPUT said...

talam 2 muka ek..xsuka laa klu ada kwn camtu..senang2 remove je dia dr fb..xde lg baca2 status dia yg wat sakit ati tu..^_^

Zaer!! said...

kawan makan kawan tu..hehe..time senang dicari,time susah hampeh..hurmm..zaer pon ade jugak kene camni..tapi sabar jela,Tuhan maha Adil..maybe kawan 2 hidop senang kot..2 pasal sampai nk tinggal kawan..hurmm.sabar k..

King Of Single said...

kawan ni macam kad memori..stiap hari mcam data yg kite save..tp bile da nk full kite tpakse delete mne yg kite rase xperlu dan mkan space serta mmbazir je klaw dsmpan..tp kalw yg penting..cpat kite save n transfer kat lptop or pc..cmtu la kawan..stiap hari kite hadapi plbgai ragam dorang.mane yg baek..ok la..tp yg xbaek tu yg agk kurang mnyenagkan..well, kalw da tahap die smakin menyesakkn nafas..elok kite cri kwan laen yg boleh mngisi kekosongn..dr smpan kawan yg busuk hati dan suke dengki..kite klaw leh nk kwan yg bkualiti...bkn takat kuantiti ;p



[sory ye..pnjag lebar saye mmbebel.hahah]

hentakbelipat said...

bulan pose kalau boleh dah bole senyum2 sesame mmbe iye dak..

¶A.K.I¶ said...

sbo je la echah~
tu je yg mampu ko buat~
doa byk2 moga dia sedar...
xhancuss kan lg diri ko dan org laen~~ ok!
true friendship will last 4eva!

iQaChumel said...

aih....biasa la echah
manusia ni memang plastikkk
depan lain belakang lain
sabar ye syg.
iqa ada je. :)

Tomato Gurl's Life said...

susah ada kawan camni kan??takpe tinggal je orang macam tue...meh kawan ngan cik tom..huhu..

syahira ariff said...

beruk menopos?
ish,jahat giler mulut dia
tak payah kawan jer dgn org mcm tu
kalau da mulut takder kredit,semua org pun tak suka dia
tgkla nnti
chill eh

soffea said...

hey.. sy paham perasaan itu. mmg sgt sakit hati.. manusia mmg macam2.. takpe la echah.. sbr je.. ade balasan yg baik utk org bersabar.

n kalo sy la.. sy mmg ignore die terus. biarlah die nak terhegeh2 buat baik dpn kite. i hate hypocrite. huhu..

echah mashuri said...

puput~entahla...xtau la dia ckp kat sape...but sllu sgt dh terasa cz kteorg yg rpat gn dia..mybe kte mybe not..tp kteorg bkn bodoh.

zaer~huhuh...btol2tnx 4 advice..:)


king tomei~hehe...xpe2..pnjg pon nice:)
suke2...

hentak berlipat..tu la...puasa xkn nk gduh..

aki~ntahla...ak sbr la ni...heee

echah mashuri said...

iqa~ye2..iqa mmg sllu ade..hee...kte kwn smpai bile2 k..kui9

cik tom~hee...mmg kan dh kwn gn cik tom:)

syahira~hahah...kalo dia ckp tu untk ak..mmg ak xkan maafkan dia smpai bile2..

sofea~mmg sy lyn..tp skrg sbr sy dah limit:)

iqbalsyarie said...

kalau org dah tak sudi,usah kita sedih..biarkan saja dia...kerana yg pasti,dia telah rugi kerana dia telah hilang sahabat yg baik seperti kamu.

Bersahabat ialah satu tanggungjwb dan amanah.Jika amanah itu dirobek atau dicemarkan,maka tinggal apa lagi pada persahabatan?

So,echah...jgn sedih sgt ea..kamu ada ramai lgi kawan yg baik.insyaAllah~


Cerita terbaru di blog: Sebab-sbb jahiliyyah!

MiMiEy :) said...

saya pown ada kwn mcm 2.
hipokrit.
di depan buat baik, dibelakang? mcm setan.
benci mereka yg talam 2 muka.
asyik kita jer nak buat baik.

Rina (◕‿◕)✿ said...

hah knape ni? saba2. bulan pose ni. maafkan je die, nanti dpt msuk syurga, kan best tu ehhehe :D cheeseeee! *lapa*

Hamzah Ian said...

sedeh pulak gua bace..sabo je la ok..

Hamzah Ian said...

sedeh pulak gua bace..sabo je la ok..

echah mashuri said...

iqbal~sy xbaiklah..kalau sy baik sy xbuat derk gn dia...
tol2..bersahabat adelah tngungjwb!


mimiey~xpe2..asal kite baik gn org..tp kalo dia makin melampau..ignore jela dia tu..

rina~heheh:)

hmzah~haha....sabo la ni..kui9

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

salam..

sabar la ye awk..hurm..memg ramai dan banyak kawan yg macam ni..tp nk cari yg betul2 setia tuh sush..backstabber..memg skit gler la...macam cerita janji kekasih tuh..ermmm.. harap awk lebih sabar..xkan rugi hilang kawan macam die.. =)

elmo blurb said...

dah nak raye nih salam cium tangan peluk² mintak maaf ea..
lain jantina senyum jelah..
satgi kena nikah terus lak..
:D

NICK IRFAN said...

huh! kenapa ni???

ketingting said...

biasa la tu. yang jenis macam ni maybe sebab banyak sangat makan kuih tepung talam kot. wakaka! sabar banyak banyak ea :)

echah mashuri said...

arisa~eheh...sy xde la smpai xnak kwn..sume org ade wt slh..cume trase sikit j..

elmo~hahaa...lain jantina pgg kena nikah..takut ohhh

nik~heee..grm je.

ketinting~hope bln pose ni xde la dia mkn kueh tu lg!