Saturday, August 21, 2010

ditolong ahli perang



ini cerita semalam...tetiba lak kereta uny xboleh idup..
start punya start kete ni buat derk aje..
macam xberkudis pun kalo orang start dia lama2..
tetap xnak gerak..degil!degil!kang aku tolak kang!
oo...tolak pun xnak gerak jugak?

so terpaksalah kami berjalan kaki utk berbuka puasa..heee

lepas berbukak puasa tu...
tetiba pulak si jejaka2 bawah tu berperang mercun bola sekali lagi...
oleh kerana stok masih banyak..ape lg..heaven la...
ak rase budak2 pun xperangai macam ni!huhu
mcm zaman dolu2 main2 perang polis entri!
kawan2 aku sorang dah macam pengebom berani mati..

aku letih cakap!udah2 la..cukupppp..cukuppp..
stoppp..stoppp..wehhh...jangan lagi..kawan2ku....dengar x ni...cukupppppppppp!
tp...er,..adekah ak hanya angin lalu pada pandanganmu?sebab xada sorang pun yang layan dan berhenti membaling mercun!


lepas tu..selesai sudah misi berbalas tembakan mercun sedas!
kami mntk tolong kak iza masukan air bateri kat kereta..
tp bila air bateri penuh pun..tetap tak boleh idup jgk..
kak sarah pulak mintak tolong abang2 senior kat bawah tu a.k.a musuh2 mercun kami..

nasib baik diaorang tolong..
keesokanya,
dahla akak2 n abang tu tolong pergi skali beli bateri tu..
sebab yang lame kondam rupenye..
siap tolong pasang lagi...

anak2 dara sekalian..
sekiranya berminat dengan abang2 ini..
sila taip ON MERCUN dan hantar ke no fon sndiri..heee



iya encik..kami berjanji tidak bermain mercun lagi..tidak berlagak seperti leftenan adnan berperang wlaupun semangat perjuangan sempena hari merdeka membara di hati kami...

24 comments :

HaNTwO said...

ni mesti jenis men bawak je kete ek?? asal leh start jalan sudah hehehehe...len kali cek paling kurang sminggu skali bahagian2 enjin tu...

sugar2 kapas strawberry said...

abg bju merah..basikal sy rosak la..tlg repair leh?hak3

echah mashuri said...

hantow~huhuhuh,,,,thu xpe...pmpuan!

cik stoberi~ye2..dia mmg suke tlong org...repair sume dia reti

NICK IRFAN said...

wah! awk x tkut plak? klu sy klu org main mercun ni sah akan dok jauh2... hehe bkn ape sy ni darah gemuruh sikit? hehehe

~fisha~ said...

wakakak! bgus la, bulan2 pose ni, elok lah berdamai walau bersebab! haha.. lawak.. kan malu je..

p/s: echah tak cuak ke main mercun? hu..hebat!

mR.sYaH said...

kalau aku main kt kolej aku ni mercun dah kena kejar RS dah.. naseb baik echah duk umah sewa klu x dikira subahat tu.. hahha..

nnt kereta gilah antar service..

Hamzah Ian said...

har har har... tergelak gua bace.. har har har

miwwa J said...

haha comeyy jerk entry neh. heeee

♥xaturen♥ said...

salam..
beteri kong.! biasa lah tu kan,.. nasib baik ada org tolong hehe..

echah mashuri said...

irfan~haha,,,,ak takut gakk....uishhhh

fisha~ahahh...takut ohhh main mercun kalo org berperang...hee

syah~ahahah...kalo nk kene gn pakguard silelah!

hamzah~hahahah..

xturen~2la..xreti T____T
miwwa~comey?heeeee

maCy said...

ahaha. bese la ppn. bukan tau sgt. yea dak~ huhu

echah mashuri said...

maCy!btol2...heeeee

miss faten said...

hahaha. bestnya main mercun :) haishh. dah lama tak main :D

echah mashuri said...

cpt2 beli sblm tlmbat fatin...hahaha

Tomato Gurl's Life said...

abg tolog baiki kete mainan saya boleh???hahaha...

echah mashuri said...

:P..:P

cintatehO said...

sronoknye men mercun...

elmo blurb said...

halamak takot lak bateri kong !
nak pi cek cepat . ahakss

nas said...
This comment has been removed by the author.
nas said...

lorh....jadi cm2 lak..
cian ko..
err..ko tolak jerk kete tue sampai ke begkel...mst patah2 pinggang :P
hehehehe
kat sini xde bunyik mercun lagi..xbest lah..hahaha

nas said...
This comment has been removed by the author.
@ien_R@z said...

haha.. kereta pompuan memang mcm tu.. kih3..

euuwww.. saje la tu nk bermanja ngn abg bju merah.. hik3...

Pinky Pixie said...

nak kenal2.. hehe. single ke x.. kehkeh

echah mashuri said...

cinta oh!haha...jum2 maen mrcun meh

elmo~tu la...nasib bek rosak umah..kalo rsk tgh jalan xke naya?

nas~wah!bernas idea ko neh..bln2 pose suh et gtu..hahaa

aien~2la pasal..reti bwk j..

pinky~heee.ntahla...singl kot..:P