Friday, May 10, 2013

Dan begitulah kehidupan

Lately ni macam-macam terjadi. Aku pun dah macam entahla. Nak dicerita tak tau nak luah kat sapa. Bila dah luahkan pun benda tu still tak boleh nak diselesaikan. Nak positif pun dah cuba. Tapi aku pujuk jugak hati ni untuk terima je apa-apa yang berlaku dengan redha tu susahh sangat. Tapi aku pujuk hati. Ok ecah ok je. Sabo je. Lama-lama nanti boleh terima lah. Ok. sehari aku ok. Lepas tu tak ok balik. Haih hati. Lembutla sikit duhai hati. 

Haih entahla. Semoga masa tu boleh la ubatkan kan. Aku ni nak berfikir pun dah macam tak boleh nak fikir dah. Bila masalah tu orang yang terdekat dengan kita punya cerita kita nak expect nak luah kat sapa kan? Dia macam satu beban yang macam haih. Entah. Sedih tapi demi orang yang kita sayang kita kena berkorban. But sejauh mana aku nak IKHLAS dalam pengorbanan tu aku macam tak boleh nak tau. Kehidupan macam ni lah. Jatuh naik. Aku harap aku cukup kuat, cukup lembut hati dalam hal macam ni.

 

Senyum paksa tapi sampai bila.
Ku mohon ketabahan hati

7 comments :

iza ra said...

itulah resam hidup.. xpe, Allah S.W.T sentiasa mendengar rintihan hamba-hambaNya.. dont give up n be strong!

Cik TeN10 said...

Rona roni kehidupan.sabar je la

Kdg2 tu kita diberi ujian sbb Allah nk dekatkan kita dgn Dia.Allah rindu nk dengar rintihan hati hambaNya.kalau rsa nk mengadu Allah sentiasa rindu utk mendengar.Berdoa dan mengadu,ah padaNya

diana said...

sabar la hadapi ujian dariNya..kuatkan semangat..:)

Ecah Mashuri said...

@iza ra :). tq awak :))

Ecah Mashuri said...

@Cik TeN10 tinn i need u.huhuuh...sedeynya :(

Ecah Mashuri said...

@diana yup akak..tp i.allah dah makin pulih..demi bahagia dan senyuman keluarga. ecah terima.huhuh

Wan Collection's said...

Gegege,

happy birthday.Nak hadiah? Sila tuntut sebelum akhir bulan July :)