Monday, November 14, 2011

airmata zulaikha

Assalamualaikum=)

air mata ni kan selalunya dikaitkan dengan perempuan. Hati sensitif. sikit-sikit nak nangis.Tapi kalau air mata ni dikaitkan dengan BUDAK perempuan tu bagaimana pulak ? Tapi yela. nama perempuan kot. Tu yang suka nangis. Tak kira la budak ke dah besar ke. kalau dah minat dia kearah pengumpulan air mata nak buat macam mana kan.

Aku pelik dengan adik perempuan aku neh. Menangis dia menangis yang macam orang dewasa, menangis yang sentap, bukan menangis kena pukul ke jatuh ke. Amboi, kecik kecik dah pandai terasa hati.Manja terlajak ke ape? mentang-mentang lah adik bongsu, mentang-mentanglah family aku dah berbelas tahun tak ada adik tuptup dia gedebushhh keluar.



Ajar bahasa inggeris pun menangis , bergurau pun nak nangis,yang peliknya dia nangis bukanlah meraung-raung gitu.keluar air mata yang banyak wehhh..perghh..sekali macam orang teriak sebab putus cinta.

pernah sekali tu aku terkena pisau,sikit je pun. .siap-siap cuci luka semua aku suh dia pegi beli plaster,darah pun dah tak keluar dah,then aku pergi semayang maghrib,masa duk solat tu dia duk tepi aku dengan plaster,tunggu aku abis smayang,solat pun dah tak berapa khusyuk bila orang perhati wehhh.ahha.lepas tu dia terus letak plaster kat jari aku tuh.,aku pun saje lah buat - buat mati,.nak bergurau je ponggg.boleh pulak dia nangis pastuh duk panggil kakkk kakkkk...drama swasta betul!

ade jugak hari tu aku kat dapur ngan dia,pastuh aku usik dia cakap aku la anak bongsu bukan dia,sebab mak pun duk panggil aku adik,.anak sedara panggil cik dik.aku form 3 baru dia kuar aku cakap.boleh dia lari bantai nangis kat ruang tamu...haihhhh....kronikkk.kronikkk...


lepas tuh dia cakap.yela dia bukan anak bongsu mak.hahaha...kelakor betul. aku geram sangat aku tanya dia, dia neh nak datang bulan dah ke perangai sensitip gini?abang long pun cakap cepat la ko monopaus dik kalau sekarang dah start datang bulan ,

terus diam then lap-lap air mata.faham pulak kau dik.


14 comments :

bujal X said...

hati kaca la tu~keh keh~~

♥ manje ♥ said...

gegurl mmg camtu kan :) ~

Cik TeN10 said...

hahaha.. kelakar pulak aku dengar cite adik ko ni ecah.. tp sensitip2 dia pun dia syg kt ko tu.. kalau tak tak de la dia meraung bile kau buat2 mati tu.. haha

Aishah Zin said...

bujal-hahaha..mcm ainul ke.ke mcm papaainul?heeee

manje-tula..pelik tol

Lelaki Ini said...

hahaha
kelakar sgt2 disa..
hahaha


sy dah followed blog nieyh!

Aishah Zin said...

ten.bkn sygla.dia ckp dia takot ak jadi pocong bila mati.boleh mcm tu?

Aishah Zin said...

lelaki ini-heeee.
rasenya sy pun dah follow blog awk lame dulu.heeeee...skrg jrg dpt bw.sori ye

JIJI YU said...

supo mu ko mu chah

diana said...

hahahhaha...
awat dia jadi lagu tu???
besaq nanti boleh jadi pelakon nih..:P

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

biasanya org camni penyanyang..dia sensitive

Amoi MiyaSya said...

emm , pngaruh drama kot ? hihi

fiezah91 said...

haha. ko cah suka kan nak sakat adik ko.kesian dia asyik menangis.kahkahkah

Aishah Zin said...

ji-supo gapo pulok.

akk-hahaha...nnti acting same2 dgn maisara,hahaah

sis lydia-huuu..tp trlebih snsitip ni xbleh...

amoi-heeeee.rasenya gitulah kot.

fiezah-biarla dia nngis.bersih skit mate dari debu.hehehe

Aishah Zin said...

ji-supo gapo pulok.

akk-hahaha...nnti acting same2 dgn maisara,hahaah

sis lydia-huuu..tp trlebih snsitip ni xbleh...

amoi-heeeee.rasenya gitulah kot.

fiezah-biarla dia nngis.bersih skit mate dari debu.hehehe