Monday, May 9, 2011

hati kamu.kamu yang tentukan:)

Assalamualaikum.

seyes aku nak tanya korang.seseorang yang sanggup kerap kali melukai seseorang yang menyayangi dia.itu dipanggil apa?.cinta ke celaka?aku rasa ialah sejenis kecelakaan dalam percintaan.please.janganlah jadi buta sebab cinta.memang.aku bukanlah orang terbaik untuk nasihatkan sapa-sapa itu ini.sebab aku pun tak pernah berjaya dalam cinta.eh..

ape pun.yang aku rasa.hargailah orang yang hargai kita.sesuatu perhubungan tuh adelah untuk saling melengkapi.bukan satu sisi berlebihan.satu sisi berkurang.betul.sayang tidak boleh dipaksa.sesiapa tidak boleh menyekat cinta.cuma persoalanya sampai bila mahu dilukai?sanggup dilukai atas sebab SAYANG?serius.kawan.bangun.

kalau kau minta tolong aku.minta tolong sesiapa.sesiapa pun tak boleh membantu.sekadar dan mendengar dan memberi pendapat.keputusanya,kau sendiri yang tentukan.jika sanggup bertahan.maka bertahanlah.kalau tidak.berpisahlah.ape-ape pun keputusanmu.semuanya tetap sama.sakitnya sama.bertahan dan terima ape saja 'mainan' dia.ia tetap sakit.berpisah dengan dia yang kau kata sayang.ia tetap sakit.tapi jangan lupa.masa itu ade untuk sembuhkan segala kelukaan :)



maaflah.tiba-tiba kan aku bercerita pasal cinta.tak masal.lame tak update,update je pasal cinta.huih.tengok url udah leee...dalamnifascinta kannnn,;p


23 comments :

M a W a D D a H said...

echah!!!! :) akhirnya..

memang sesuai lar echah dalam bidang cintan cintun nie...nati leh lar mitak pakar khidmat nasihat dari echah tersayang..:)

JIJI YU said...

akur ase cam nak mintak pendapt ko le plak..ehehe

MR. SYAH said...

wow! boleh jd doktor cinta ni.. kecelakaan dlm percintaan.. nice echah!

cik QT said...

org macam tu better kite doa supaya sedar..
sbb dia sudah dikaburi dgn cinta..
mcm kwn QT dulu..alhamdulillah..skunk dia dah sedar... :)

Achahani said...

CINTA?
ITU SOAL BERAT!

oh ye bila nak pakai header baru???????

aLya maNip said...

amboi echah..lepas cuti lama tiba2 apdet sal cinta..hihi

The Crow said...

Tengah bercinta ke? lalala~

Dalam nafas cinta..
Jujur dan ikhlas jadi permainan..
Dalam nafas cinta..
Setia jadi pengorbanan..
Dalam nafas cinta..
Rajuk hati aku turutkan..
Biar semua menjadi saksi..
Kisah cinta Echah Fansuri..

hehehe.. (^___^)

soffea said...

wahwahwah.. dalam nafas cinta sedang bernafas cinta sekarang. hehe.

well, betul lah. hati kita, kita yang tentukan. hati boleh dikawal. kan :)

diana said...

wah..
echah cakap tentang cinta..

******
kesian dia..
sudah buta...
kawan echah ke??
jangan terlambat buat keputusan sudah la..

Abang Jonni said...

aku pernah menyintai cikgu english aku... huhu..

Cik Bidadari said...

kitakan manusia? tak sempurna... betullah echah kata... hargai sementara ada... bila takda tak guna dah,,,

Along Tapa said...

hahahaha....sekali lagi..hahahhaa....arini memang hari jiwang carrot sedunia ke??

Gorengbaek - Budaya merosakkan agama...kondem yo yo an...

Hangit Habis dah - Along...ko tak takut ke??

Kerat Senget - My Own Path

fiezah91 said...

hahaha..ko nulis bab cinta ni rasa nak mintak pandangan ko je ni bab cinta..kehkehkeh

syahira ariff said...

nak selamat,maka syg lah org yg cinta kt kita
bkn kita yg nk kt dia
hehehe
lama x dgr citer
rindulaa echah
=)

POSH76 said...

jln2 cuci mata

- GC - said...

wah3x..

entri pasal cinta gitu.. sedang di lamun cinta kah?

DuniakuAbstrak said...

hebak betul bab cinta..patut kau melanjutkan pelajaran peringkat master dalam major cinta lah lepas ni chah

Solihin Zubir said...

itulah akibatnya jika cinta manusia melebihi cinta kpd Allah.. ye tak..

Cik TeN10 said...

ko tengah dilamun cinta ke echah?? rindu kot entry2 ko mcm dlu.. ^.^

Gayahspears said...

amboi... ayat..hihi

Gayahspears said...

amboi... ayat..hihi

*cimOt* said...

tu diaaaaaaaaaa..dr cinta..hahahaha

d_LA said...

chah, ko saja taip nifas kan????hahahaha...akak perasan okeh..