Monday, March 7, 2011

suami untuk bonda

assalamualaikum.
hujung minggu hari tuh.masa mak aku buat maulud nabi punyelah kepoh dan kecoh jadiknya bila mak sedara aku tuh duk ingat mak aku nak khawin.cehhh..kemain ye mok nik aku tuh,kalau bab-bab mak aku nak khawin cepat je percaya nyaaa.kalau aku cakap aku nak khawin taknak percaya.kena pangg free ade le.

certianya begini:

mak aku duk call semua la adik beradik dia.nak ajak datang majlis tuh kan.call sorang duk tanya.kenapa wat makan?kak mas nak khawin ke?

mak aku bengang ah.asal tanya nak kahwin nak khawin.dah cakap maulud nabi pun tak mau percaya.

masa mak call moknik aku pun.dia duk tanya.kak mas nak khawin ke?
mak akuu punn.saje je dah bosan dengar.yela..akak nak khawin.nanti mahani balikla sebelum maghrib.sebab kak mah akad nikah isyak.jangan buat tak sempat pulak.

rilek je mak aku.dahtu.lepas cakap tepon pun tak cakap yang mak aku menipu je.dia wat derk.HEHE.nasib ah.mesti mak nik aku dalam keadaan kepercayaan.mak aku neh kuat lipat gak eh.macam anak dia.;p


cik puan besar kaki lipat.kekekee.;p

lepas tuh mak nik aku tuh siap duk berbincang dengan laki dia.nak beli ape untuk mak aku.sebagai hadiah khawin la.siap duk bincang nak beli baju tido paling seksi di abad ini.ehhh.tak kenan la aku.mak aku kurang muda dah sekarang.mana boleh bagi hadiah gitu.HEHEH.

dalam keadaan keterujaan mak nik tuh.dia pun menaliponlah kepada adik-adik mak aku yang lain.maka terbongkarlah kemenipuan mak aku.keh2.siap nak call mak sedara aku yang lain tuh tak menahan.nak share berita gembira ke apa?padahalllll...ditipu bulat-bulat oleh mak aku.memang kecoh seisi rumah dengan berita rilek yang dilipat oleh mak aku.;p


footnote::kalau dapat abah baru.kalau dapat abah baru.jangan yang kedekut sudahhh.senang aku nak pau duit.

62 comments :

Wan Hafisah Collection's said...

Nakal sungguh kamu cah..

KUREKURE COMEL said...

hahaha....kalau mak echah kelepet mina...sure caya tu..kihkihkih..


blh buat lwk tu..nsib baik tak call satu kg...hahaha...

d_tieah said...

Hahahaha.. Kalo kawen takde lah nak pakai tepon invite kan?
Guna kad jemputan lah, datang terus kat rumah, by hand..
Ngee :)
Wah, kemain ko.. Nak ayah baru yang poket berisi ek? Dan suka hulur..
Erm, kawen dgn vip lah jawabnye..

*Mak ko pun muda,, pheewwwiittttttttt


Entry Terbaru : Cantik Itu Subjektif

lea said...

muda lagi mak echah
mak, kawen cepat! hehe

n@jwamz said...

hahahaha klako!
echah comot.. tapi mak echah cantik laa..muahahaha
plus mak echah sporting ohhhh.. i like! mau x kecoh umah tuu dpt taw dorg kene tipu..

**echah, aku gurau je keh..
echah sweet aper...(>_<) xmo nangis ehh hehehe

echah mashuri said...

@Wan Hafisah Collection's
mane ada akak.;p

echah mashuri said...

@KUREKURE COMEL
huuhh..kalau tulaa.jgn la kelepet mina.pen pun boleh brckap;p

echah mashuri said...

@d_tieah
huhuh..lorh.stkt maksdara xyh la guna kad.rugiiii.;p

eh.gurau je.ak pun xtau boleh time x knytaan bile ad abh baru;p

echah mashuri said...

@lea
huuhu..muda apenyaaa.dah nak msuk 5oan dah

echah mashuri said...

@n@jwamz
elehh.saje je.ah.ak xkira,ak ttp mesti comel di mata ko njwa!;p

one2paii said...

gua hanya menunggu bila masa untuk lu berkahwin jerk..haha

lalink7 said...

wahh kalau ade pe salahnya..nanti ada orang nak jaga mak kamu..tapi kene buat tapisan dulu la utk bapak tiri niee..yg penting pemurah..yetak? ehhehehe..

mak kamu nampak muda..cantek lg echah

sitinurfatimah said...

cantik ur mom babe!

The Crow Empire said...

Btol2. kalau ade jodoh. harap mak kite tu dapat jodoh lelaki yg beriman dan pemurah. Mudah sikit sy nak jadi menantu. koh3..

(^_____^)

Linglung said...

dapat abah sebaya macamana??

d_LA said...

haha, hamik x percaya sgt kan..muda lg tu mak echah..nak tlg cari,akak pun terkial-kial lg ni haaa..hehe..

CIK TOM said...

hehhehe...lucu r emak echah ni..cun lg la emak echah ni cam anak dia jugak....

JIJI YU said...

echah suh la mak ko wat blog jgk..

echah mashuri said...

@one2paii
pai...gua tgk lu bahagia pun gua dah hepi derrr;p

echah mashuri said...

@lalink7
HAHAHA...betul2.tp kalau dpt yg ledekut jgn hrp ak nk ngaku bapak!;p

diana said...

kang dapat abah baru nak jugak kena ada adik baru..
hehheh

Cik Bidadari said...

amboi nakal...

Cik Jari said...

haha...mokcik tertipus...


eyh,ecah teringin nak abah baru ke?

♥ Juliana Violet ♥ said...

@echah mashuri
Echah, kenapa Vee tak jumpa tempat nak drop komen nie.
Huhuhu... =(

Nanti jangan lupa jemput Vee ke kenduri mak Echah tau. :)

Raji berkata said...

hahaha best juga kalau btol
dpt ayah baru ngn adik2 baru
xD

mR.sYaH said...

betul tu.. yg xkedekut.. mudah nak belajarkan.. hehe..

Solihin Zubir said...

haha.. noty jugak mak echah eh.. heheh..

aLya said...

haha..comei je mak echah..
lipat2 adik beradik gitu jek..klaka..hikhik

Imran nyambek said...

haha

Along Tapa said...

pergghhh...ini macam memang aku salute la...padanla ko pun cenggitu gak..

ko dah buat aku sador mana datang tergejal pe'el aku ni...hihi


Gorengbaek - Koleksi gambor kat Muor 2

Hangit Habis dah - babila ini orang...sape babi??ko ke dia??

Kerat Senget - Behind These Eyes

S..U..D..@..I..S said...

ehh apak baru...
pandai mak ecah lipat...keh2

AiDa AzRyN said...

kim salam kat mak ye.. *tetiba.. XD

skandaLdariLangit said...

adoi tu pla wish dia. tp macy xjumpa konklusi cte ni =="

Puan Besar Shag Yahaya said...

Ohhhh~ Baru tahu Echah anak Yatim. Uhuk.

Btw, mak Echah nampak muda lagi tu. Dah tu, nakal gila! ;D

zati embong said...

haha.amboi,ikut perangai mak la ni eh?mengenakan org?haha

aNiS aNiSa said...

nant ley la wat knduri skali ngan bonda kan?hehe

aNiS aNiSa said...

singgah dan follow,,,

sudi2 la jenguk blog n beri tnjuk ajar kt blogger baru huhu =)

Rina Rossoneri said...

hahahahaha mak borek anak rintik.. hahahahah samalah tuh

echah mashuri said...

@sitinurfatimah
eh.ak lagi muda la.huhu

echah mashuri said...

@The Crow Empire
huhuh..kemain kn crow!;p

echah mashuri said...

@Linglung
jodoh.trima jelah.leh pggl papa..huhuhuhuhuhuhu

echah mashuri said...

@d_LA
huhuhu..tula akk..erm biorla echh yg kwin dulu;p

echah mashuri said...

@CIK TOM
ecah udus sis.huhuh

echah mashuri said...

@JIJI YU
mak ak sibuk dgn golok la.huhuh

Cik TeN10 said...

kahkahkah sempoi je mak ko echah.. kahkahkah

echah mashuri said...

@diana
mesti sonok dpt bby sis!huhuhuh

echah mashuri said...

@Cik Bidadari
huhuhu;p

echah mashuri said...

@Cik Jari
errrr....nthla.huuh

echah mashuri said...

@♥ Juliana Violet ♥
eh.nape lak boleh jadik gitu vee?erm.xreti gak ecah.

heee.insyALLAH kalau mak ade jodoh:)

echah mashuri said...

@Raji berkata
huhuhu....xpe gak.ak suka bby!;p

echah mashuri said...

@mR.sYaH
tau xpe.kalo boleh duda xnde ank.huuh

echah mashuri said...

@Solihin Zubir
huhuhuhu.;p

echah mashuri said...

@aLya
huhuh...sbb dh xthn dg gosip kot sis;p

echah mashuri said...

@Imran nyambek
huhu

echah mashuri said...

@Along Tapa
hhuhuh...ak rase mak ak lagik sengal.huhuh

echah mashuri said...

@S..U..D..@..I..S
huhuhuh..tulaaa..tp sbb xthn kot

echah mashuri said...

@AiDa AzRyN
wslm/huhuhu

echah mashuri said...

@skandaLdariLangit
konklusinyaaa...mak lipat adik2.huhu

echah mashuri said...

@Puan Besar Shag Yahaya
huhuh..dah setahun lebih abah xde.

heeee...entahlaa mak tuh...dia suka kenakan org.ehhehe

echah mashuri said...

@zati embong
HAHH..tula jatt...;p

echah mashuri said...

@aNiS aNiSa
ishh..kite lambt ag la sayang!;p

echah mashuri said...

@Rina Rossoneri
cehh..rina neh.hhuhuhh..tp ecah kenakan org jarg2 je;p