Wednesday, February 9, 2011

rajin ade maknaaa ghupenyaaa

assalamualaikum.
*kisah time cuti yang ditulis time habih cuti sebab line dirumah menduka chintaaakannn...

di petang nan hening.tiba-tiba aku rasa rajin nak membasuh moto.memang kalau rasa rajin kena cepat-cepat cari baldi dengan sabun.sebab perasaan rajin tuh boleh berubah dalam tempoh 5 saat kalau tiba-tiba terfikir"nantilah duluuuu...esok-esoklahhh..jap-jap lagii lahhh".jangan harap dah nak rajin.iyelah.buat keje ngan duk rilek.yang mana best?heee.ala.cerita basuh moto pun nak tepek.tapi bukan sebab tuh.nampak tak tangan kecik yang duk memberus kat atas tuh.aku memang rajinn!tapi rajin menyuruhhhh.HAHA.


CAKKK!muka budak hepi dapat main air.aku tolong siram-siram je dia tolong basuh.perghh..adik aku memang adik contohlah.syabasss bete!!!kekalkan prestasi anda!kenapalah mak aku bagi aku sorang je adik.kalau dapat ramai-ramai kan best.memang bahagia menjadi kakak!
kemain adik akuu..sempat dia mandi.budak kecik takpelah.kalau yang dah gedabak pun nak buat perangai gini.lupakannn~~!


oleh kerana saya sudah membasuh motor,maka akak saya perlulah membalas jasa baik saya dengan menghantar saya setiap pagi.lupakan tido yang mengasyikkan bagi kamu itu duhai kakak!grr.

30 comments :

JIJI YU said...

nape adek2 aku tak nak cuci moto aku ek..oh lupe tu bukan moto aku tu moto deorang..sesaknye aku

iqbalhakimi said...

hehe..dah lama xmembasuh motor..hari tu last basuh keter je kat umah =P

echah mashuri said...

@ji.haha..demo ken paka keto.nanti suh diaorg basuh keto laa.;p

@iqbal.hehe..kalau laki basuh moto mest lamekan.

♥ Juliana Violet ♥ said...

Hehehe. Betul2 baik yang ada makna nie. :)

tomatokering :) said...

uii , kalau ceq , dengan ceq2 sekali mandi dah tu .. (perasan kecek jap) :P

Robot | Sakti said...

suko buleh main air.

echah mashuri said...

@vee,hee..baik nak suh kite anta dia;p

@tomatokering.ehhe..yeke?besh ah;p

@robot,mesti doh.keh3

ahsfantasy24 said...

wah3..
mandi siap ats tu, hehe..

Terjah anak mata:
Amaran, untuk wanita sahaja!
Holiday: Kau suka naik basikal?

Abang Jonni said...

sblm nih basuh pinggan... skrg nih basuh moto.... lepas nih apa plak chah....

huhuhu....

echah mashuri said...

@ahs.hehe..baru cepat siap

@abg joni.haha..nanti?eh ade lagi dia belum basuh..huhuh..tunguuuu;p

Solihin Zubir said...

haha.. slamat menghantar adik kamu stiap pagi ye.. heheh..

AiDa AzRyN said...

basuh motor aida sekali boleh?:P

Miss Yaty said...

wah! rajinnya adik echah tlg basuh moto..hihi..

yaty baru basuh kete petang tadi tu pun lepas 2 minggu tak basuh kete =,="

cikCEPET said...

ahahaaa...
smpai mndi atas moto dieh...


:))

IMANSHAH said...

lawa motor,,tukar nak???hehe

d_LA said...

hahaha..rajin giler adeq echah..kalo dla ade adeq laki leh kenen2kan dorg..hehe..

lps htr adeq, smbg la pulak tdo..hehe

Sophie Al-yahya said...

laaaa..dah basuh2 ni ingatkan echah yg nak bawa..rupanya minta kakak yg bawa..adoiii..

macam ni la adik2.. (sambil mengenang adik2 sophie yg suke buli sophie..hehe..)

kiwi said...

haha..kiut..seronok kot main air..hihi

DuniakuAbstrak said...

aku basuh diri sendiri pun maLas

apatah Lagi kereta aku

mR.sYaH said...

wah rajin kau echah.. tolong basuhkan si hitam aku.. nnt aku bagi upah yerk.. heeh..

lea said...

hahaha!
siap mandi atas motor lagi tu

nub said...

amboi gigih! haha

nurira_cahaya said...

cerdik tul kan adik echah 2..hakhakahkakk..

d_tieah said...

Kacak motor!!!
Hahaha..
Aku paling suka basuh motor tau..
Tapi kalo dah nak cepat memang takde masa nak cuci2, aku tibai je guna terus..
Tapi kalo weekend nak kuar, pagi2 aku dah cuci motor tau..
Tak bestlah rasa bila bawak motor kotor ni, rasa cam tak laju jek..
Hahaha..

Latest entry : Nak petua? Petua Jadi Sailormoon pun ade..

HaNTwO said...

hahahahah siram moto dan siram sekali orang yang basuh moto tu...seb bek adik ecah sangat2 rajin :)

- GC - said...

nak main air je adik hang tu.. haha.

Miecyber said...

Ada udang di sebalik Mee Hehehehhe

Hutang isi rumah mencecah RM 557 bilion

echah mashuri said...

@solihin.ehhe.dah tak hantar dah.balik u dah

@aida,MALASSSS;p

@miss yaty.heee...rajin tul dia bsuh kete.besarr keta,

@cik cepet.heee.terlebihhh rajinnn.

@imanshah.heee..nak tukar ngan ape cikgu?

echah mashuri said...

@d_la.heee..alaa kenenlah dgn ecahh keeeee..

@sophie.heee..tp xpe dia rjin bsuh moto;p

@kiwi..heee..kiut kee?;p

@ayul..ehh..kna basuhh laaaa....

@syah.huhuh..hntor kedaiiiii laaa;p

echah mashuri said...

@iea.tulaa..suka sangat dia.hehehe

@nub.hahah..tula

@nurira.heee:)

@tieah.betul la.ak pn rase tak laju kalau kotor.padahal rase takde effect punn;p

@hantow.hhehehe...rajin ke pokcik?

@GC.jum2

@mie.heee.tulaaa