Friday, January 21, 2011

tido adelah syurga dunia bagi aku

balik je dating dengan lecturer stereng kereta tadik terus je aku duk guling-guling.penat tak payah cakap lah..penat bukan penat duk bawak kereta.duk tunggu turn nak belajar.azab betul nak dapat lesen P nih.sebab duk buat time belajar.kenapalah aku tak terfikir buat lepas spm haritu?cuak betoi menunggu.esok pun kena lagiii..bilalah nak siap lesen P?huh!huh!dan huhhhh lagikkk.

petang tadi terus tido je keje aku.memang mata tak boleh bukak dah.ade gam cap gajah ohh..kalau letakkan batang mancis pun boleh patah ni.aku nak jugak tutup mata.

bila aku tersedar je.*sebenarnya si uny nih duk baring tepi aku.orang baru duk nak mengayam mimpi indahhh..dia duk pulas tido tepi aku.cehh..aku tido lasak gak;p.lepas tuh aku pun peluk dia.haih!terus diam terkelu tak bergerak.biaselah penggeli.ingat aku hadap sangat nak peluk mu?aku peluk tuh nak suruh dia lari naik tido atas katil dia sendirik.tapi haghammm...duk je situ.

lepas tuh bunyi tepoon.dia bercakap dengan mas.kawan aku yang duk rumah.rumah dekat gan U ni;lagipun ade transport.best la dia.tak payah fikir pasal sewa rumah.

"ho.ho.bakpo mas?mu nak mari sini?ikutlah.mu dok mana ni"uny bercakap.lama dia terdiam.
"erm ikutlah .mu mai lah.aku pun tak tau gok.gini ah mu kecekngan kak chah"
dia bagi fon pada aku.kak chah tu nama aku.kadang-kadang diaorang panggil aku ummi.*padahal umo sama jek.menatang ah.cakap aku macam mamk-mak..grrr.

aku ambik fon.dalam mata terpejam dan suara tak berapa nak kuar sebab mengantuk.
"erm..hello..heloo mas.bakpo.dok mana"

diam..

"mas?"

diam lagi.

"hello sapo ni"

diammm..eh mas ni tak nak cakap ngan aku ke.?

aku paksa mata untuk bukak tengok screen tepon.screen kosong.hanya terpapar screen kosong.kosong..

ceitt..bodo la uny.tipu orang rilek kering-kering je ak percaya.=_=

20 comments :

diana said...

orang celcom ke yang call??
tibe2 akak jadi bengong macam echah!
hgahahahah

echah mashuri said...

x laa akak.xde sape pn call.dia tipuuuuuu.sobsob

soffea said...

hahahaa.. echah!! sis gelak giler okkayhhh~ lawak betul.. hahaha..

nakal eh uny tu. kaco echah tido. hahaha.

AiDa AzRyN said...

lol.. letak gam cap gajah kat mata ke?:P

kiwi said...

hari ni kls cancel..haha..best

Cik Jari said...

hehe..kesian echah....die saje nak pekena la kot sbb nampak echah mamai...



semoga lulus ujian memandu dengan jayanya....

p/s: CJ dh ade lesen tapi.....takut nk drive....selepas suatu peristiwa saspen..jeng..jeng..jeng..:)

d_LA said...

hahahhaa..lawak rabak tol la uny tuh..kalo dla buang simcard beliau campak jauh2..biasa dia kacau org guling2..hehe..kawe pulok yg emo..haha

M a W a D D a H said...

mula2 belajar kete memang penah echah sebab gunakan seluruh tenaga...hihi..

M a W a D D a H said...

nak pulas stereng lagi..nak cari mana clash, mana brek, mana tingkap..

hahahaha

shameel Iskandar said...

wah x lama lagi echah dpt lesen p yer

Pinky Pixie said...

betul2. kalau amek lesen tu lepas spm lagi senang, hehe. nk buat cmne. sabar la dear,

nora said...

hahahha wakenabeb!!

eh silap silap lukenabeb!!

Fariq said...

adeh,, hahahaha,, sakit perut gelak,, nasib la mata tu nak bukak tgk japp, kalau tak sampai sudah la heloo2,, ngeh

echah said...

sis soffea~aahha..tula..grm jeeee...ae nk sepak je dia.hehe

aida~aah.gam cap gajah;p

kiwi..alaaaa...jeles2.haha

CJ~dia mmg sllu jht gitu kat echah;(

eermm..penantnyaaa nak buat lesenn.heee

d_la~haha..tu la sis.sampaia hatiii dia wt gitu;(

DuniakuAbstrak said...

bawak keta nanti jangan malas bukak mata

echah mashuri said...

adah~tau laahh..susah betul bawak keta grrr

shameel~hee..bro..baru nak buat.;0

pinky~heeee...tula....tesilap step.;p

noa~cesss..sampai ati ko!!grrr..

ayul!~hahah..gila ah..pejam nnti arwah la akuhh.;p

De Mois said...

Yang penting jangan main rasuah nak dapat lesen terbang..

Jom singgah ke : SuaraSendiri

Abang Jonni said...

bijak ah member mu itu... huhuhu..

Yann Mazian said...

yann pun amik lesen masa blaja kat poli dulu. weekend jek sempat g klas memandu. huhu.
takpe2. dugaan nak mendapat lesen tuh. sbr jek. hihi. :)

echah mashuri said...

de mois~haha..xdop duit nak main rasuah..wuwuwu

abg joni~dia memang.ase nak sepak je.hahaah

yann~tula dear.malasssnya..hikhik