Tuesday, December 7, 2010

suka tak dapat kawan yang backstabber?

opocottt mak !! terkojutttt omak kauuu nak cocok-cocokkkk....ehwah.ehwah...*melatah.


backstabber!!!haihhhh....hangen tak dengan orang macam ni ?kalau tak hangen...Alhamdulilah.
bersyukurlah anda kerana anda tergolong daripada orang-orang yang sabar.
spesis-spesis backstabber nih ssebenarnya orang yang paling ditakuti lah.Bagai duri dalam daging.atau gunting dalam lipatan.kalau terkena nascaya terluka dan dilukai,lebih danger dari musuh-musuh kita aku kira.kalau musuh teran terang tak payah suluh-suluh kita boleh berjaga-jaga.

tapi yang baik kat depan tapi macam taik kat belakang.hah!yang ni kena jaga-jaga.muka mau manis.cakap bukan main sopan santun haih...tapi hati.asyik fikir noty-noty aje.asyik nak mengenakan kita aja tanpa kite sedar.tapi bila semua benda dah pecah.hah!tunggulah hari pembalasan kite kenakan dia balik.what u give,u get back dear.hukum karma .tak kena dengan orang yamg dia dah ainaya tuh kena ngan orang lain la plak.ALLAH itu MAHA ADIL bukan?

hamba ALLAH yang suka tikam kawan dari belakang ni ada dua sebab aje.

pertama.sebab perasaan dengki yang meruap-ruap,tak boleh tengok orang senang.tak boleh tengok orang bahagia. dan tak boleh di tahan lagi..oh,..tak tahan lagi..ingin bertemu..berjuta kata ingin ku ungkap..*sapa dapat teka lagu apa aku nyanyi neh dapat tepukan lebat dari aku.huhu.

kedua.untuk kepentingan diri sendiri dan letakkan kesalahan pada orang lain.bak kata pepatah.lempar batu.sembunyi tangan,sebelah tangan lagi tuding-tuding kat orang lain.orang lain.dan orang lain.

tapi kalaulah tiba-tiba kawan baik korang,tetiba buat dajal kat korang,sampai ati tak balas balik,mesti tak kan?tapi mesti terkilan sangat-sangat,sebab kawan baik ni orang yang paling kita percaya selepas family kita.kalau aku kena memang aku sedih la.sedih dan terkilan.bercampur menjadi satu.bukan dua lagi.

aku tiba-tiba bercerita pasal pengkhianat ni sebab kawan baik aku masa jaman-jaman sekolah dulu. dia terkena dengan kawan baik dia sendiri.kawan sama U dengan dia,seroomate,sebantal.seangkatan.bak kata orang memang ngammm habislah.tapi rupanya dia dah khianati kawan aku.tapi tak bolehla cakap apa dia yang dia khanati tuh,tak amanah pulak aku.walaupun tangan ni gatal je nak picit-picit keyboard ni nak mengumpat!hee
lepas kawan aku tau niat dia,pompuan tuh hack pulak facebook dia.yelah..kawan baik.password neh memang dia taula.bahaya jugak.kawan aku cakap dahla password bank pun dia tau.bimbangla jugak.dah jadi macam ni.tulah..jangan percaya sangat kat orang.kalau aku takpelah.aku jujur,amanah dan tawaduqqq.huhu

kalau tikam-tikam orang ni dengan tikam no ekor walaupun bendanya sama-sama berdosa tapi ada perbezaan kan,kalau tikam no ekor.kalau lah terkena,Free free dapat duit haram.Dosa tuh ko tanggung sendiri.ni kalau ainaya orang kalau tikam orang dari belakang.kalau orang tak maafkan.hah..macam mano?

28 comments :

Anonymous said...

gilo!

mario said...

sbb dorang rasa lbh baik dan lbh mulia dr kita pun akan jadi camtu......yg selekeh2 cam kita eh cam saya akan sll kena backstab...
:(

echah mashuri said...

ololo...jangan sedih2 k bro.huhuh..ye2..betul gak tuh.erkkk

Anishaway said...

ive got it ! lagu tu melly goeslow punye en en en ?
hehe

pasal backstabber palinglah anish benciii ! jijik org mcm ni. welkwelkwelk !

Liquid said...

incek liquid paling benci orang camni. patut die kene balik ape yg dia wat kat org tu uhu

diana said...

akak dah jumpa
ramai orang macam ni..
sekarang ni kena berhati2 la..
sejak dah kawen ni
tak berminat la nak kawan rapat2 sangat..
takut jadi macam ni la..

echah mashuri said...

anishaway~clap!clap!clap..tepukan lebat dari echah..huuhu..betul2..benci!

liquid~what comes around,goes arounf kan.hehe.

echah mashuri said...

akak~~ish2,,takut lak,harap2 xdela kena kat echah,

zuhanismohamed said...

sy xpernah jumpa lagi..mintak jauh lah jumpa org kuat tikam belakang ni..

AiDa AzRyN said...

xsuka orang cm2..

platipus said...

org yg jht cmtu
biar tuhan je yg bls
sbr

- GC - said...

sakit hati yg melampau2. saiko punya org.

maCy said...

tak suka. plz lah~

Pencacai Alim said...

ramai sgt jumpa org cenggini..elok sunat je balik

Si gadis bunga said...

wah! panjang echah membebel.
saye pernah tikam kawan saye, tapi dari depan. hahaha
takdelah.nauzubillah,moga kita tak tergolong dalam golongan itu dan moga kita tak menjumpai golongan2 itu~
amin..
;)

ummiarissa said...

echah tak payah risau kalau kita terkena back smash.(betul ke?)..akk dah biasa terkena..tapi akhirnya kebenaran terbukti...suh kawan echah tunggu je...

Lelaki Ini said...

tak suke!
benci!

buDAK keCIK said...

backstabber??uih.sgt2 mencik~!

tp yg ak slalu jupe,bdk yg jenis x suka ak lbih dri dia.kira dengki khianat la kn??ak plk yg naik tension.sakit woo

echah mashuri said...

zuhanis~~heee..tula janganlah ade.takott..

aida~echah pun xsuka gak.hehe

tipus~aku harap kawan ak tu sbr.:)

GC~btul2...heee

maCy~~samela kite....

echah mashuri said...

pencacai alim~~dia pompuan lah!nak sunat cmno?haha.

gdis bunga~~ehehe...bebel ni sedap ohhhh....hikhik

ummiarrisa~~dah terang dah sis..dah tau pun.hehe

lelaki ini~~awww;;;gedikkkk.haha

bdk tecik~~betol2..grammmm.

sugar2 kapas strawberry said...

alhamdullilah..kwn sy bkn mcm ni lagi :)

nas said...

aku pulak xtahu sama ader kawan aku tikan aku dr belakang..hara2 xde la 'kawan' macam nih...hu3

nas said...

hahhaa...saje jerk letak nav bar ko..aku teringat blog ko ader nav bar..it up to u nk buang atau x..cuma kalau ko selesa ngan nav bar tuh...teruskan jela :P

tips menjadikan blog kelihatan lebih profesional dan cantik

echah mashuri said...

cik linn~~hehe..alhamdullillah

nas~okeh2.haha... no hal la.

nulhazwany abdul malik said...

ade kawan cam tu jugak.
tak suka ! jahat mulot.

lelaki lak tu... benci. kuat tipu.

haha tetibe emosi kat sini

echah mashuri said...

heheeh...xpe2..mmg untuk kite mrh2 je org cmtuh,huh!

Tomato Gurl's Life said...

cik tom pernah dpt kawan camtu..depan kita baik nak mampus..tp belakang masyaAllah..xsuka org camtu..baik direct je dr hipokrit...

echah mashuri said...

tula...benci org gitu..eee.heee