Monday, November 22, 2010

gatal benor ko nak mengupdate ?

boring seboring boringnya ! hanya itu ungkapan yang aku sering fikirkan saban hari .
saban saban saban hariiiii...
aku terboring sendirian..kulihat henfon yang sepi dan kadang-kadang berbunyi.Bilamana berbunyi hanyalah iklan-iklan celcom sahaja..
dan mesej terakhir yang aku perolehi ialah:RM2 telah ditolak untuk permintaan credit advance anda.
aku termangu..apa haruskah aku membalas mesej celcom itu ?

aku pandang sepi broadband itu..kucucuk di laptop dan..
HSPDA tidak kutemui.
aku pasrah.biarpun sudah menelan belanja rm200 petang tadi angkara tidak membayar selama 4bulan.
masih tidak dapat online lagi..jadi ku guna maxis broadband kepunyaan kakaku ..dan.....hanya GPRS saja berkumandang..
aku termangu..ku fikir.apakah terlalu jin bertendang kampungku ini ?
sedangkan jiran-jiranku bermain facebook seharian semalaman..
adakah tidak sampai kerumahku...
sehinggakan jiranku bertanya kenapa di facebook sudah sunyi sepi diriku..
oh..advancenya jiran-jiran disekelilingku..

ah..tak tercapai akalku.

kenapa dan mengapa jadi begini,?

ah..ape gila aku neh..rase cam boring semacam je..
tapi bila aku cakap kan kengkawan aku...boring dah hidup ?
tak sabar nak mati ?=_="

rupanya baru aku sedari sesuatu....aku rindu...aku rindu mereka...
aku rindu teman blog..aku rindu mereka...


25 comments :

mR.sYaH said...

hahah.. sama r aku pun dpt mesej dari maxis jer..

Ayuni said...

guna streamyx lahh :))

DuniakuAbstrak said...

bahasa sanskrit abis kau nih..haha

call center tanya pe problem

kalau banyak cekadak sangat kau marah je kaw2...baru dia tau kau garang macam singa Laut Afrika..hehe

echah mashuri said...

syah~haha...skandal gn maxs sudeeey..huk9

yuni~tak ade fon umah larhhh..:P

ayul~haha...ak ni sopan gituuu....ko suh ak ckp cmni?susutlah blnja khawin ak..
..lama gila tak makan cekodok..

FyZa said...

huhu napa entry nie len cmm ja isinya..ayt2nya..hehe..jgnla borink2 k..n jenguk2 la kwn2 blog yg echah rndu 2..;)

echah mashuri said...

sis fyza~huuhuh...otak tepu takleh fikir dah..:P

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

rindu GKSB tak??

hihihi


LATEST ENTRY

GENG POKOK RENEK

@RASA MACAM NAK LARI BOGEL? KAU MAMPU?

echah mashuri said...

opkos la dearrr !haha

NICK IRFAN said...

sian plak baca entry awk...

♥..cik_mas..♥ said...

dear...pakai streamyx jek la....murah...umah yg jin bertendang pon dpt line..hik....best cara tuleh entry..suke... :)

MiMiEy :) said...

sian+sedih baca entry nie.
hahahahaha.
mimie pon dpt msg dri celcom jer.
macam kapel dgn og celcom lak.
wahahahaha

Mario said...

sabar jela echah...sedih benau aku baca rintihan ni...hehe

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
masih gatal lagi ke awak...

Si gadis bunga said...

i miss u too ~
;)

dalam mase 2 3 minggu ni mmg akan jarang nak berjalan-jalan di belog kawan-kawan.
sorry k. nanti start sem semula, saye akan menyemak semula di sini.....;)

echah mashuri said...

irfan~haha..sedih ke ?ni boring..sbb tu merapu jek.

cik mas~haha..tula...tapi kt umah xde org..bile masuk sem nnti bukan ade org gune pun..hihi

mimiey~ahha..tula..nsb bek clcom msh mengubat hati ini...wah.!ayat..haha

bro rio~hahah...ak ari2 main game mario je bro..heee

wasalam brutal..ya...gatal..haa

anis~haha...samela echah pun..jrg2 je jguk kwn2..tp nnti bkk sem je tgk la nnti..huhu

DuniakuAbstrak said...

^__^

diana said...

kalau tak buka blog
memang rasa rindu kat kawan2..
kesian lak sebab diorang datang blog kita tapi kita nak pi blog diorang tak mampu lak..
serba salah pun ada..
gara2 broadband..

zuhanismohamed said...

betul2..rumah saya pun broadband simpan jauh2 sebab xada 3G..grr

d_LA said...

dla dok tgh2 bdr pom line cam siput gak..mebu ujan sokmo kot lately, beliau trus selsema..ape naseb..

p/s:samat bkenalan echah :P

nas said...

weyh..aku pon same la...
aku pon boring nak update...
update2 pon cm nak tak nak..
coz aku da ketagih men games...
waaaa

echah mashuri said...

ayul~=))

sis diana~tula pasal...mmg serba salah je...ermm

zuhanis~hehe...sori ek dear lame x ke blog anda..hee

dla~ahhuhuh...tula..nnti echah terjah lau line ok..:)

nas~aku pun skunk men game je..heee

Cik Gallus Gallus said...

streamyx laju

soffea said...

rindu echah juga!!!

Tomato Gurl's Life said...

cik tom punya line pun hampeh..asyik terdc je..geram..

sori jrg on9 skang dear..

p/s: tenkiu wish besday cik tom :)

echah mashuri said...

cik galus~btol2..tnpa kompromi..haha

sis soffea~rindu banyk ke sikit ?
heee

cik tom~heee....nape xckp awl2...lau x bleh owg bg hadiah..heee