Sunday, October 31, 2010

nasib baiklah nasib aku baik

cerita goreng pisang panas-panas baru angkat dari periuk kehidupan neh.
macam mana ye nak hilangkan sikap cuai ni...sikit2 cuai...sikit2 cuai..
cuai sikit tak ape lah gak..ni kalau dh selalu sangat,sikit-sikit jadi bukit lak!
dulu dah hilang ini ..hari nih sikit lagi..nyaris lagi nak hilang henfon pulak..
adoi..habis segala jenis harta aku nak hilang..
nampaknya kena mandi bunga nih nak bagi hilang kecuaian^_*

ade ke patut henfon tuh boleh jatuh?
aku pun heran bin ajaib kenapa aku tak perasankan hefon aku tuh..
tu la..letak lagi henfon atas riba..
bila nk turun keta xpayahla ambik henfon tuh!
biar je dia jatuh ya ..xpe..henfon 20sen je sebijik=_="

tadi aku pegi teman kawan aku ambik baju..
entah kenapa gatal nak turun gak tengok baju..

balik je Machang tengok-tengok henfon aku dah invisible..
mulalah tuding-tuding jari pada kawan-kawan..
bukan boleh caya sangat diaorang selalu nak kasi aku gabra gabra.
sebab aku pun selalu buat macam tu..hue..hue..hue.
tapi dengan pantas dan secara berjemaah diaorang geleng-geleng kepala tanda tiada sabotaj yang berleluasa.

lepas tu mulalah merasa tak senang.
segala perasaan bercampur-campur menjadi campuran perasaan..
gila!nak menangis pun ada..
nasib bek ingat yang last kuar tuh kat kedai jahit..
nasib baiklah uny ambik no tukang jahit tuh..

mintak tolong tukang jahit tu cari..
lepas tu tukang jahit tuh cakap ada!ada!
tepon merah jambu ke?
*lama gila tak dengar orang panggil merah jambu...


motif cerita diatas..kau memang gila echah..kau memang cuai echah..
Boooooooooooo!!


32 comments :

Qu azniza ;) said...

haiih nasib jmpa ek

Si gadis bunga said...

haish....alhamdulillah jumpe,acu kalau tak jumpe guane?
hoho.dear,careless nye kamu nie, ceh! kite cakap org plak eh, ma kite cakap " along tu kalau hidung boleh cabut,hidung pun mesti hilang jugak " sebagai bukti diri sendiri sgt careless.

hehe.
kalau dalam setahun tu tak hilang barang,mesti memag ajaib lah. hehe.

owh awot,dah tukar template,ish,sempat plak die tuka dalam kalut-kalut nak exam~
:)

Si gadis bunga said...

haish....alhamdulillah jumpe,acu kalau tak jumpe guane?
hoho.dear,careless nye kamu nie, ceh! kite cakap org plak eh, ma kite cakap " along tu kalau hidung boleh cabut,hidung pun mesti hilang jugak " sebagai bukti diri sendiri sgt careless.

hehe.
kalau dalam setahun tu tak hilang barang,mesti memag ajaib lah. hehe.

owh awot,dah tukar template,ish,sempat plak die tuka dalam kalut-kalut nak exam~
:)

MiMiEy :) said...

akk, kalau dah x sayang enset bg jer mimie.
ok?
hahaha

Yann Mazian said...

aiseh. nasib bek jumpa balek. lain kali ati2 tau. :)

zuhanismohamed said...

adoiyai..nasib baik xhilang..isk

shahrul said...

fuhhh, sebaik x hilang kan. kalau tak. tak boleh la i nak mcj or call u lg. HEHE. tahniah echah ! ;p

shahrul said...

fuhhh, sebaik x hilang kan. kalau tak. tak boleh la i nak mcj or call u lg. HEHE. tahniah echah ! ;p

DuniakuAbstrak said...

len kali pasni kalau nak gi mana2 kau ikat kat pinggang henfon kau tu..tak pon gantung kat leher..

✿nenek moden✿ said...

ko letak alarm je ecah pasni kat hp tu..hehe

♥xaturen♥ said...

ada..ada.. tapi lalam keleta.. pas masuk ptp hilang bersama hp, nak masuk juga. main goreng le sikit.. he..

Tomato Gurl's Life said...

nasib baik jumpa..echah..echah..

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said...

mangsa dijumpai slmt.sekian.

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

echah bernasib baik =)

Encik Gorilla said...

kalau aku yg jumpa.... hmmm... aku tak pulang dah.... ehehe

HaNTwO said...

hhuhuhu memang cuai pun..seb bek dapat balik!! kredit untuk kedai jahit tu heheh..

FyZa said...

cik echah syg..mandi bunga la pas nie..kuikuikui...len kali jgn b'ulang lg taw..kamu nie..

AiDa AzRyN said...

sib bek jmp~ len kali jgn la cuai~ huhu

Ellen said...

adui..yer ka..akak pun kadang2 cam tu cuai jer..lain kali letak benda gantung atas leher kot..hehee

adik kena berhati2 jer la ya...

y@n@ M!B said...

mak aih..dasat u ni..cuai+pelupa..lupa sbb xingt ada henpon atas riba..huhuhu~

naseb jmpe blk..ish³

Mario said...

ceh...sajela tu nak bg tau hp dia merah jambu...ekeke

NICK IRFAN said...

selamat jmpa balik... ape2pun lps ni jgn cuai ye echah! :)

¶A.K.I¶ said...

nasib ecah oii!!

Amy Syaquena said...

salam..

nasib baik jumpa...

Anna Boleyn said...

hye
salam kenal..
ni 1st time anna berkunjung ke sini..

adey..nasib baik jumpa handphone tu kan. mmeang nasib baik sangat. anna pon cuai jugak. selalu kena marah pasal ni. lenkali hati2 yer. :)

p/s : jom datang blog anna boleyn jom :)

Kimie Hashim said...

ish echah ni..lainkali hati2 lah..ngada je tau..huhu..

echah mashuri said...

qu~tu la pasai...kalo x tak hauulah cmne...sobsob

bunga~ehhehe...echah sem ni pendrive,dompet..ntahla nape careless sgtt..:(
heee...ari khmis strt exm..lmbt ag..:P

mimiey~sayanggg oii...satu satunya enfon yg akk ade skrg...uwaa

echah mashuri said...

yan~tu la..heee...fuhh fuh...

zuhanis~hee...nsb bek kn..:(

sarul~nnti cntc d fb la.hee

ayul~wakakkaa...ko ni mcm zmn2 dulu..nnti malu j gntung kt leher!:P

echah mashuri said...

nekmo~hehheh....kalau cmtuh mmg sllu bunyik la..sbb sllu hilang:P

xaturen..heee.xfhm=_="

cik tom~uwaaa....sedih kena bebbel gn ciktom..hik9

echah mashuri said...

sue~hahaa...sengal je kan!:)

miss~tu la..nk suh echah xcareless len kali kot..

abg jodi..kalau xbagi balik siap ah!:P

hantow~hahaa...kredit utk si tukang jahit...ahahhaah

echah mashuri said...

cik puan fyza~hahah..ye2..nk mandi bunge taik ayam:P

aida~heee..tu la pasai..:)

sis ellen~sob..sob..nk ngis..uwaaa...hik9

yana~hahah...gila dasat dh pelupa segala bagai..heeee

echah mashuri said...

rio~haha..bro ade?:P

nick~bek bos!:)

aki~akimoto syayngs

amy~tu la..heee

kimie~haahah...bek2..semua nk bebel yeeee:PP