Thursday, October 28, 2010

kedai duit tongkol

pernah dengar duit tongkol?
duit tongkol ni ikut pemahaman serta pengalaman aku ialah dimana duit itu berkepuk-kepuk..
malah mungkin juga berguni-guni..
antara dua ..

ginilah..aku nak cerita..
hari tu adelah aku print out asement..
harganya 6 hengget..lepas tu aku ade not 50 aje..
2 la duit titisan terakhir aku..
ade rm 50 tuuu ajee...biaselah last2 sem ni..bab duit jangan cerita..
nanti ade yang bercucuran air mate..keh.keh..

pastu akak tu bukan main dia ambik duit sehingget yang dia ikat gan getah nasi.
aku tengok mula rase cuak.
hai..xkan 44 hingget nak bagi semua duit singgit?
sungguh xkesian la akak ni pade aku..
dahla duit tu dia xsusun elok-elok..
dengan selamba yaaya dia bagi duit tuh kat aku..
duit kat CC memang banyak duit sehingget..
budak-budak main game!
ni la antara keburukan dak-dak main game..
habis duit skolah blanja benda lain!

member-member aku ni dah buat muka nak gelak..
vavi!viva!semua bagi korang ah!pasni aku pasti kene kutuk kaw2..
aku hentak-hentak kaki..slow ajelah..nanti akak tu perasan!
xpuas hati..tapi aku rase nak gelak guling pun ade..
nasib baik hati nurani ni nak ambik lagi duit tu..
duit wehh..duit..

gila ah..ade ke bagi balance macam tu..berhari-hari aku pakai duit seringgit tuh.dalam purse dah macam tauke goreng pisang!
aku tau akak tu perasan..
tapi dia buat tak tau aje,,
kut-kut dia pun xnak layan aku..
kalau dilayan penat dia gak nak cari duit balance lain..

akak memang bijak..


25 comments :

Along Tapa said...

aku lagi suka duit kecik bebanyak tu...sebab kelajuan pakai duit tu akan jadik berkurang...kalo tak, rajin jek tangan ni nak seluk ambik duit buat bayor apa2...

Gorengbaek - Tips untuk awek...supaya saham tak jatuh...

Hangit habis dah - Korang perasan tak??

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

mintak sikit

Si gadis bunga said...

"..biaselah last2 sem ni..bab duit jangan cerita..
nanti ade yang bercucuran air mate.."

kalau boleh 'like' macam fesbuk,dah lame like.
haha.
kite ni bukannye hujung sem je takde duit awot,dari awl2 sem pun memanjang takde duet.
kawan-kawan kaya PTPTN, kite harap PAMA je.
hoho.

~fisha~ said...

wakakaka! lawak2.. fisha hari tu, terbawak duit raya singgit2 yg my umi nak kasi kat dak2.. around 70 kot. pakai jela.. hak2.. bezanya. duit keras, bukan tongkol2 or ketol2.. :p
gudlux echah!

DuniakuAbstrak said...

saya pon pernah jadi mangsa duit tongkol

saya trauma

jiwa dan raga

maCy said...

buat pernuh purse saja.. haha

star itu bintang said...

baru nampak kaya .


dompet tebal wooo .


duit raya ?

Tomato Gurl's Life said...

wakakakakak..rm1 sbnyk 44 keping...koyak rabak dompet kalau selalu camni ;D

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. yg baca kisah ni pun boleh gelak. dapat rasa cmna situasi tu. =))

tapi oke per, leh tunjuk purse tebal kamus dewan bahasa.

budak_nakal said...

haha..kaya la mcm tu :P

shameel Iskandar said...

Seronak ape dpt duit seringgit2 byk. Baru nampak tebal dompet. lagi best kalo tukar kn rm kepada Dong Vietnam, rasanya rm24 sama dgn 100,000.

Si Sangkar Hitam said...

heheheh....
tauke seringgit

Amni said...

boleh simpan untuk raya taun depan...=P tak pon raya aji bagi kat sepupu sepapat ke.. hehe

HaNTwO said...

hahahah 1st dengar kes cmni...jenuh 44 helai duit sehinggit dalam wallet...hahahahah nak gelak jahat plak!!!

d_tieah said...

Haha..
Kalo duit rm1 tu rm10 xpe gak kan..
Tebal purse pun xbrapa nak malu bw..
Ni tebal ke duit rm1 je..
Kumpul2 rm50 pun x sampai..
Ngee.. :)
[Duit jugak echah oi..]

soffea said...

haha. tak suke gak dpt duit tongkol mcm tu. tebal jd purse. pastu org ingat byk la duit. duit seringgit.. banyak laaaa.. haha.

Linglung said...

dan dgn tak semena-mena lu jadi jutawan seringgit..hahahaha

hamzah ian said...

gua lapar

MiMiEy :) said...

banyak 2.
kalau x muak dompet akk, bak sikit mimie simpan.
wahahaha *gelak jahat

suri said...

klu nak raya duit rm1 mmg org mncri sb nak bg duit raya

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

dah jawab soklan dalam n3 baru ..harap puas hati

NICK IRFAN said...

sampai hati akak tu bgi duit seringgit je semua... hehehehe

cik @!en said...

haha.. cian ecah.. konpem gemuk purse tu kan?? ngeee~


g la tukar blk kt kedai.. mesti tokey kedai tu nak.. hehee

✿nenek moden✿ said...

sy perlukan duit syiling...hahahah
nk basuh baju..keh2..

shahrul said...

x elok tu. nanti kalau purse anda nampak cam tebal even byk duit singgit, takot ade peragut lak cube nak ragut anda. haha