Sunday, August 29, 2010

siapa dan kenapa...?

aik...google ni orang cari tayar keta dia bagi tayar motor lak....
tak pelah...takpe..kira halal jelah...
ni nak cerita pasal satu benda yang misteri...lebih misteri dari misteri nusantara...ataupun misteri puaka niayang rapuk merapu skepunding marang skeper....
dua tiga hari lepas..kiteorang baru lepas berbuka puasa kat pekan machang..
tiba-tiba jer masa balik tu kete plak buat hal...
pancit...
dahla tempat pancit tu gelap gila..nasib baik bulan puasa...rase terselamat sikit dari ancaman kuasa ghaib..kui9
nasib baiklah ada pakwe kawan tolong datang tukar tayar tu...

okelah hal tu...nak buat macam mana benda dah nak jadi...kiteorang pun redha jelah...

esoknya..kteorang pergilah berdating dengan abang mekanik kat machang tu.
nak tukar balik tayar yang bocor tu...ingat nk tampal dan tukar dengan tayar spare tu...sebab tayar spare xelok sangat...

lepas tu kannn....yang pelik kann...
mekanik tu cakap yang tayar tu xpancit pon!!
sedangkan tayar tu kempis sangat macam aneroxia bilposa..
macam kena buang angin je...pelik aku...xkan la tayar pun kentut jugak kan?
terus aja dia tukar balik tayar lama tu n tambah angin..

memang misteri sungguh...sampai mekanik cina tu pun pelik jugak...
dia cakap mungkin ada orang nak tunjuk hero tukar tayar kiteorang pastu pakwe kawan dah sampai..xsempat nak tunjuk hero..haha..aku rase xlogik langsung idea mekanik tu...tunjuk hero buang angin ke?rejected!

xpun tempat yang kitaorang lalu tu 'keras'
tp bulan pose kan...rejected!

xpun sebab orang marah parking( ikut suka u..7up) ke?tapi mane ade kiteorang parking xelok..
kite parking tepi jalan dekat gan tempat makan tu aje...rejected jugak..

aduh..aduh..aduh....penat nak fikir...
misteri ini bila nak terugkai....
kalau manusia yang buat..kenapa dan mengapa..
kalau alam ghaib macam xlogik je kan...

jeng...jeng...jengg!!!!


17 comments :

MiMiEy :) said...

wah,
upah detektif conan le kak.
hahaha..
memang misteri betul.
susah nak pikir

Kimie Hashim said...

hehe..echah terror ah !!!!!!!

E F F A R I N I said...

hahahaha,
kenapekah?
silau lampu malam nmpk pancet kot.hahaha,rabun malam kot?

hahaha,gurau jek.jgn marah naaa~

echah mashuri said...

mimiey~hahaha....duit ptptn da abis dear..heee:(

kimie~teror ke eror...kui9


xde...btol2 kempis cmorg puase tyr tu..heee

maCy said...

jeng3.. senanye maCy yg hero tu.. hehe

mR.sYaH said...

jg biarkan diri anda diselubungi misteri..

heheh..

fiezah91 said...

haha.. g siasat cpt..mmg misteri ni.. :P

hamzah ian said...

oyeah...

Cik Amy Sensei said...

salam..
singgah mlm ni..
hehe..

AiDa AzRyN said...

usah anda diselebungi misteri.. hehe :P

Tomato Gurl's Life said...

ade yg jeles echah comel sangat..miahaha

ketingting said...

hahah! betol tu cik tom. setuju!!

Amni said...

hehehehe... ilusi je tu kot? saya selalu rasa tayar pancit. pegi check pe sume, okey jee... hahah...

Eiba Issabella said...

Teringat msa blk uma tgh mlm bila nak blk dr mandi sungai.. Ngerinya.. Dengan bunyi unggasnya lg.. huhu

cik jari said...

misteri nusantara nih..

FyZa said...

dok area machang jgak ke dear?
erm musykil gak neh..napa ye?

mr.curly said...

xpe2.. nti detektif conan leh solve that problem.. hehe