Tuesday, June 29, 2010

AMARAN KERAS!

amboi..sonok peluk2..dah kwin lom?

Mulianya cinta berlandaskan Islam kerana cinta yang dibina bermatlamat. Kerana ingin mendapat kasih sayang tuhan, manusia sedia berkongsi rasa cinta dan kasih sayang sesama insan.

so echah........

amaran keras...no cinta buat dia yang xtaw nak hargainya,..
aku xkan benarkan sape2 lagi masuk dalam hati ak,...
hati ak kering....
mentang2 ak sllu buat xkisah...
kau dtg lagi..lagi...mau tukar no fon kah?aduii...

smlm kila call..dia ckp ak mcm dah ade someone...huhu
kila...kila....manakan layak ak nak bercinta...
ak ni rupe xder...(tp dh bsyukur dh ni...sempurna..cukup sifat)huuuhu..
ak masih gni la...kan kite dh jnji ari tu yunk kan?huhuh..

ak lebih senang merasai cinta keluarga da kwn yer....sy korang bnyk2 oke..huhu
ak suke sgt2 kat korang...
..borak2 gn abg,kak n mak...bile jumpe kwn2.
borak gn spupu spapat...buat ak hepi sgt..huhuh
okela...
jum tdo..

er...bc doa jap....

Ya Rabbi,
biarkan aku menyanyangi hambaMu yg mengajar aku menyintaiMu..
aku mgharapkn kberkatan mu Ya Allah..
sekiranya..aku menjadi miliknya..
aku ingin menjadi isterinya yang bermaruah..
aku mgharapkan dariMu,
Tuhanku yg satu..
aminnnn.....


huk....hee~~smpt lg uh..wuhuu..



13 comments :

mR.sYaH said...

baguslh.. hrp kamu bertemu jodoh pd yg amat menyayangi kamu dan keluarga kamu.. :)

echah mashuri said...

haha....amin amin...
tp bkn sekarg la incik syah..
ak blaja pom xabis ag...huu

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

maCy said...

same goes to me :)

iqbalsyarie said...

senang cerita,masa utk bercinta tu belum sampai lagi....tggu kita boleh pikul tanggugjwab,baru masa tu kita boleh fikir...dah baca artikel2 ustaz hasrizal dan ustaz hilal asyraf?mereka banyak menulis tentang cinta..

Latest post:Bagaimana mahu menyatakan sayang yg sebenarnya?

echah mashuri said...

macy~samela kita.huhu
]iqbal~thnks ya..btul tu.masenya blum tibe ag..

echah mashuri said...

bujang susah~tq sbb saling mengngati..huu

SuhaNa said...

Salam echah..

Good! Moga menjadi suci dalam debu..
Anda bijak? Jauhi Zina~

ieyramashuri said...

Alhamdulilah..bagus2 diq chah..semoga adik kakak ni akan diberikan jodoh yang mampu saling mengingati..amin..belajar rajin2..ingat jasa mak abh 2..

syg kakak pada adik xdapat digambarkan..huhuuu..(jiwang seraund)..hee..

echah mashuri said...

suhna~suci2 tp berdebu gak..huhuh

kak~la..malu la....wink2..huhu

SheY PuLL said...

ahhaha gud gurl...
dah2 pas nie blaja elok2...
n kumpul duit byk2..:)
dan jgn lupe kumpul pahala..:)
ape pun gud luck menempui liku2 hidup..:)

echah mashuri said...

sheypul~tenkiu....huhu

✿nenek moden✿ said...

"amaran keras...no cinta buat dia yang xtaw nak hargainya,.."

i agree with you...(wah..dah macam amek muet plak..hehehe)